Evde Simit Nasıl Yapılır ? Çıtır Simit


Bundan bir kaç gün, daha doğrusu gece öncesi simit aşerdim :) Saat 12 filandı. O saatte bulunduğumuz ilde açık fırın bulmak zor. Zaten açık fırın olsa da simit olurmuydu bilmem:) İş başa düştü diyerek kolları sıvadım ve ilk simidimi yapmaya başladım. sonuç tam istediğim gibiydi : Çıtır çıtır ev simitleri..


Malzemeler

1 su bardağı ılık su

yarım su bardağı ılık süt

4 çay kaşığı instant toz maya

3,5 su bardağı un

1.5 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

Üzerine sürmek için;

yarım çay bardağı ılık su

yarım çay bardağı üzüm pekmezi

bolca susam

Öncelikle süt,su ve mayayı karıştırıp 20 dk bekliyoruz. Ardından tuz, şeker ve un ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Üstünü örtüp 25-30 dk bekliyoruz. 


Mayalanan hamurumuzu 8 eş parçaya bölüyoruz. 


İnce rulo halinde açıyoruz.



İkiye katlayıp sarmal yapıyoruz ve uçlarını birleştiriyoruz.


Pekmez su karışımını hazırlayıp simitlerimizi suya bandırıyoruz ve fazla suyunu süzüyoruz.


Üzerine bolca susam döküp 10 dk tepsi mayası için bekletiyoruz. Bu arada da fırınımız ısınıyor:))

170 derece - 30 dk


Afiyet olsun :))



4 yorum:

  1. Evde yapım da gayet süper olmuş, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  2. enfes gözüküyor en kısa zamanda denerim sanırım :) elinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için değerlidir