Kronik Yorgunluk | Dinlenerek Dinlenememe


Sizinde uyudukça uyuyasınız geliyor mu ? Yada yataktan yorgun kalktığınız ? Kendinizi enerjik hissetmediğiniz ? Aslında bunlar sık sık karşılaştığımız şeyler değil mi :) Bu saydıklarım eğer 6 aydan uzun süredir devam ediyorsa siz de de kronik yorgunluk olabilir.


Günlük hayatımızda iş,ev,okul çocuklar derken çoğu zaman yorulduğumuzu farkına bile varmıyoruz.Stres bir çoğumuzun parçası olmuş durumda. Yıprandığımızın farkına vardığımızda ne yazık ki geç kalmış olabiliyoruz.İsteksizlik , halsizlik gibi belirtiler gösteren kronik yorgunluk bazen kendi içine kapanma , sosyal hayattan ayrılma gibi belirtiler de gösterebiliyor.Unutkanlık ve dikkat dağınıklığına yol açabiliyor.Uyku düzeninin bozulması , mide bulantıları ,kol ve bacaklarda ağrılar ve depresif duygular hissetmeye başlamak da diğer belirtiler.

Kronik yorgunluğu atmanın yolları ise aslında çok basit :) Aktivite. Spor yapabilir yada sosyal çalışmalara katılabilirsiniz. Stres yaratan şeylerden de uzak durmaya önem vermek gerekli. Bir de son olarak beslenmemize dikkat ediyoruz :) Formda kalalım diye sağlığımızdan olmayalım değil mi :))Benim kronik yorgunluğu atma yöntemlerim bunlar varsa sizinkileride bilmek isterim :)

Sağlıcakla kalın :))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için değerlidir