Selin usulü Tepsi Kebabı :)


Hergün saat 4 sularında yemek yapmak üzere mutfağa geçer , buzdolabının kapağını açar , boş boş bakarım :) Sonrası malum bugün ne pişirsem düşünceleri ..
Bugün de yine ne pişirsem diye düşünüp farklı bir şeyler ararken aklıma böyle bir tarif geldi.Birazcık uydurma ama pek bi lezzetli oldu :) Önce malzemelere bakalım.



Malzemeler
500 gr kıyma

1 büyük soğan 

4-5 diş sarımsak

1 tane kırmızı kapya biber

üzerine süslemek için domates , yeşil biber

tuz

karabiber

pulbiber

kırmızı toz biber


Yapımı çok basit.10 dk da hazırlayıp 40 - 45 dk dinlenebileceğiniz bir yemek.Öncelikle sarımsaklarımızı soğanımızı ve kırmızı biberimizi robottan geçiriyoruz.


Ardından robottan geçirdiğimiz malzemelerle kıyma ve baharatlarımızı bir güzel yoğuruyoruz.Biraz sulu bir kıvamı oluyor.





Son olarak tepsimize elimizle salça sürüyoruz.Yağ kullanmanıza gerek yok çünkü kıymamız ve malzemelerimiz kendi yağı ve suyunu saldığından yapışmıyor.

Karışımı elimizle salçalı tepsimize yerleşitiriyoruz.



Üzerine dilimlediğimiz domates ve biberlerimizi dizdikten sonra 200 derece fırında 40-45 dk pişiriyoruz. Fırından çıktığında biraz küçülmüş oluyor , eğer fırına sürmeden önce benim gibi dilimlerseniz servis etmesi kolaylaşıyor ;)

Afiyet olsun ..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için değerlidir