Selin'den Baharatlı Soğanlı Turşu


Merhaba can okurlarım! Bugün size sık sık tarifi sorulan enfes turşumun tarifini vereceğim.Ben bu tadı çok seviyorum sizinde seveceğinizden eminim.Farklı tatları keşfetmeyi seviyorsanız bu çok hoşunuza gidecek :)Salatalarınızın , sandviçlerinizin , çorbalarınızın yanında harika bir uyum sağlayacak turşu tarifimin malzemelerine bakalım :))
5 salatalık
2 küçük kuru soğan
3 yemek kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı beyaz sirke
1/2 su bardağı elma sirkesi
1 fincan şeker
2 tane defne yaprağı
1/4 çay kaşığı zerdeçal
2 tatlı kaşığı hardal tohumu
1/4 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu


Soğan ve salatalıklarımızı ince ince dilimleyip tuz ile ovalıyoruz .Üzerini streç ile kapatıp 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.


Buzdolabından çıkardığımız soğan ve salatalıkları sudan geçirdikten sonra orta boy tencerede tüm malzemelerle karıştırıyoruz.


Yaklaşık 3 dk pişiriyoruz.Pişirdikten sonra içinden defne yapraklarını alıyoruz .Steril kavanozlarımıza dolduruyoruz.Hemen yiyebilirsiniz ama ben 1 hafta beklemenizi öneririm.Serin ve karanlık yerde tutun ve açtıktan sonra buzdolabında saklamaya özen gösterin.

Afiyet olsun..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için değerlidir