Merhaba can okurlarım! Bugün size sık sık tarifi sorulan enfes turşumun tarifini vereceğim.Ben bu tadı çok seviyorum sizinde seveceğinizden eminim.Farklı tatları keşfetmeyi seviyorsanız bu çok hoşunuza gidecek :)Salatalarınızın , sandviçlerinizin , çorbalarınızın yanında harika bir uyum sağlayacak turşu tarifimin malzemelerine bakalım :))
5 salatalık
2 küçük kuru soğan
3 yemek kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı beyaz sirke
1/2 su bardağı elma sirkesi
1 fincan şeker
2 tane defne yaprağı
1/4 çay kaşığı zerdeçal
2 tatlı kaşığı hardal tohumu
1/4 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
Soğan ve salatalıklarımızı ince ince dilimleyip tuz ile ovalıyoruz .Üzerini streç ile kapatıp 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Buzdolabından çıkardığımız soğan ve salatalıkları sudan geçirdikten sonra orta boy tencerede tüm malzemelerle karıştırıyoruz.
Yaklaşık 3 dk pişiriyoruz.Pişirdikten sonra içinden defne yapraklarını alıyoruz .Steril kavanozlarımıza dolduruyoruz.Hemen yiyebilirsiniz ama ben 1 hafta beklemenizi öneririm.Serin ve karanlık yerde tutun ve açtıktan sonra buzdolabında saklamaya özen gösterin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için değerlidir